• Merging Muizenberg

    Merging Muizenberg

Services for this project: Renovation Design & Finishes

My client called me in to help create her dream ensuite. “Help! I want this all gone!”…Given that her house is nestled against the Muizenberg mountains with staggeringly beautiful views reaching across to Rooi Els, it made sense to echo the soothing colours of the ocean. Soft blues, white glass, shades of taupe and a touch of sparkle were used to bring this space to life!

THE CHALLENGES

A small space usually presents a bit of a challenge! Their existing shower room was narrow and immediately led off from the bedroom divided by old cupboards.

I needed to create a seamless flow between the two whilst maintaining the carcasses of the existing cupboards.
We also wanted their new shower room to be a wet room, so therefore needed to drop the shower level down to the existing floor level.
Close attention needed to be given to floor and fall levels to avoid any water having contact with the bedroom floor which was in extremely close proximity!

RENOVATIONS

We set about gutting the shower room and removing all cupboard fronts. Retubing was required as the water flow was very weak and we were replacing old taps with mixers.

The floor level was successfully dropped as we were on ground level and were able to achieve our desired fall.

THE FINISHES

We optimised the space by using as much glass as possible. Floor to ceiling toughened white glass sliders replaced the old cupboard fronts, which opened into the new en suite. I designed the floating vanity to include blue glass sliders to optimise the space and create a light feel. A gorgeous Douglas Jones mosaic compliments the taupe porcelain and adds a touch of sparkle to their new special sanctuary. New dimmable downlights and ambient lighting around the underside of the vanity helped to set the mood and create a more soothing and subtle ambiance.

What Our Clients Say

“What a treat it was to have Mint do my ‘one and only’ dream bathroom. A very dated small space was completely transformed into a generous shower/wet room with gorgeous finishes. All tucked behind crisp white glass sliding bedroom cupboard doors. The team worked diligently and neatly and were finished in the specified time. Sue interpreted my brief perfectly and elements of the ocean were cleverly repeated in the texture and color of the finishes, all of which make for a serene space that I love to relax and unwind in.”


Mariella